+31 77 2203010 info@trdp.nl

Verhalen uit de praktijk

Uitvaartverzorging Kiers

Frederiksoord

In een mensenleven, maar zeker ook in een onderneming, maak je dagelijks keuzes. Door inzichten of ervaringen kunnen meningen en keuzes meeveren met het leven. Zo ook bij ons, Uitvaartverzorging Kiers.

Sinds 28 jaren werkzaam in de driehoek, Drenthe, Friesland en Overijssel. Inmiddels velen jaren geleden hebben wij, uiteraard op verzoek van families, een aantal balsemingen laten uitvoeren zonder het ons gewenste resultaat. Zelfs is er één (zacht uitgedrukt) uitgelopen op een drama. Een drama voor de familie, een drama voor ons. Wij hebben toen de keuze gemaakt: dit doen we nooit meer, wij blijven opbaren met onze vertrouwde koelingen.

Maar… Toch kwam er in 2021 een familie op ons pad die per se géén gebruik wilde maken  van een mobiele koeling, maar het lichaam wilde laten balsemen. Zo kwamen wij in contact met het bedrijf van Paula Swinkels en Rens de Peijper. Gesprekken volgden, wij waren zéér kritisch. Maar de uitleg en vakkennis maakten ons, positief, aan het wankelen. De balseming werd in ons bijzijn deskundig en menslievend uitgevoerd.

De opbaring heeft 8 dagen geduurd, waardig, uiteraard zonder koeling, maar ook zonder drama. Kennis en kunde én de verbeterde techniek zorgden ervoor dat onze negatieve mening over thanatopraxie verdween als sneeuw voor de zon. Inzichten en ervaringen hebben onze meningen en keuzes veranderd. Thanatopraxie, uitgevoerd door de vakmensen van de Peijper, bevelen wij aan!

Van Bruchem Uitvaartverzorging

Rossum

Sinds een aantal jaren kennen wij Rens en Paula. Vakmensen met een enorme ervaring, kennis en kunde in huis. Altijd met het grootste respect naar de overledene toe, dit is iets wat binnen onze onderneming vanzelfsprekend is. Alle behandelingen worden in een kort overleg van tevoren besproken met ons. Er wordt alles aan gedaan het resultaat optimaal te laten zijn. Dit te allen tijde met een eerlijk verhaal.

Ook na de behandeling is er na een aantal dagen altijd nog een contactmoment, dit ter controle over de conditie van de overledene. Ondertussen hebben Rens en Paula de nodige behandelingen in ons bedrijf gedaan. Wij zijn dan ook erg te spreken over de samenwerking en zien hen dan ook, terecht naar onze mening, als verlengstuk van onze onderneming.

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers

Heeze

Rens werd bij ons geïntroduceerd door een collega ondernemer. De eerste indruk was dat Rens een man met passie voor zijn werk is. We waren dan ook vrij snel overtuigd, hem bij een volgende thanatopraxie behandeling te bellen.

Ondertussen heeft Rens enkele behandelingen in ons bedrijf gedaan. We zijn erg te spreken over zijn manier van werken. Hij informeert altijd naar de periode voor het overlijden: is iemand ziek geweest, welke behandelingen heeft iemand gehad, hoe lang is dat geleden etc. Hierop past hij zijn behandeling aan want door deze informatie krijgt hij al seintjes waar hij extra aandacht aan moet geven.

Elke behandeling van Rens ziet hij als een studie, waardoor hij zich blijft ontwikkelen. Ook de dagen na de behandeling blijft Rens bij ons informeren of er veranderingen plaatsvinden. Dat geeft ons en ook de familie, een gerust gevoel. We zijn erg tevreden over de samenwerking met Rens.

Peter Reinders

Melderslo

Wij hoorden van het werk van Rens de Peijper via familie, ten tijde dat het met mijn vader steeds slechter ging. Ik had reeds eerder een opbaring gezien van een licht gebalsemd lichaam en na overleg in de familie besloten we dat, als het zover was, we dat bij vader ook zouden laten doen.

Aangezien we alles zoveel mogelijk onder eigen regie zonder tussenkomst van een begrafenisondernemer wilden regelen, heb ik Rens rechtstreeks opgebeld toen duidelijk werd dat vader nog maar een paar dagen te leven had. Ik werd vriendelijk te woord gestaan door Paula en ik vroeg of ik als particulier met hem afspraken kon maken over een balseming van vader. Dat kon. Paula vroeg ons de medicijnlijst te mailen aangezien dat belangrijk is voor het balsemingsproces en bij welke uitvaartondernemer we de balseming wilden laten uitvoeren. Nadat vader was overleden, is hij door de uitvaartondernemer opgehaald en een aantal uren later werd hij weer teruggebracht. Hij zag er erg mooi uit en straalde rust uit. Wat me erg bij bleef, is dat zijn huid zo soepel bleef en hij zijn eigen typische lichaamsgeur hield zoals hij die bij leven had. Verder vond ik het erg fijn dat hij niet zo koud aanvoelde. Rens adviseerde ons om af en toe heel licht wat bodycreme op zijn gezicht en handen te doen tegen het uitdrogen. Dat op zich was al fijn, we konden vader verzorgen en alleen dat contact op dat moment met vader was op zich al heel bijzonder en intens. Vader heeft in verband met de kerstdagen een week thuis op een slaapkamer gelegen. Zelfs op het eind van die week zag hij er nog erg goed uit. Rens en Paula toonden zich erg betrokken en informeerden tussentijds of alles nog in orde was. Er werd ons op het hart gedrukt dat we meteen contact met hen konden opnemen ingeval we vragen hadden. Men stond voor ons klaar.

De manier waarop Rens te werk gaat en hetgeen hij naar ons uitsprak was: “Als het voor jullie maar goed voelt en rust geeft.” In alles wat Rens en Paula deden, straalden zij die boodschap uit. En dat voelden wij ook zo. Die passie en oprechte betrokkenheid gaf ons daadwerkelijk de rust en een fijn afscheid van vader. Ik ben er van overtuigd dat dat ons verdriet naderhand draaglijker heeft gemaakt. Wat is het mooi dat je tegenwoordig op zo’n fijne manier afscheid kunt nemen. We zijn Rens en Paula erg dankbaar.

Gratis informatielijn

Een (aankomend) overlijden in uw directe omgeving maakt impact. Keuzes maken is lastig, ook rondom de opbaring. Wanneer u nog niet bekend bent met balseming, of vragen persoonlijk wil stellen, bieden wij een gratis informatielijn aan waarin we alle vragen weg kunnen nemen.

– Rens de Peijper en Paula Swinkels