+31 77 2203010 info@trdp.nl

Onze diensten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u een uitvaartondernemer die kwaliteit als vanzelfsprekend ziet? Dan geldt dat beslist ook voor een mooie opbaring. Daarom staan wij zonder meer voor een opbaring die aansluit bij de wensen van de familie. Samen kunnen wij zorgen voor een waardig afscheid van een overledene, in elke situatie. Zorgeloos voor zowel de nabestaanden als u als uitvaartondernemer.

Thanatopraxie Rens de Peijper staat onvoorwaardelijk voor u als uitvaartondernemer klaar. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in thanatopraxie en complexe reconstructie. Ook voor verzorgen en opbaren, balsemen bij repatriëring naar land van herkomst en vervoer van overledenen kunt u als uitvaartondernemer bij ons terecht. Wij zijn gevestigd in Limburg, maar zijn in heel Nederland werkzaam.

Wilt u als uitvaartondernemer kennis maken met onze organisatie, werkwijze en overtuigingen? Neem dan contact met ons op, zodat wij vrijblijvend met u in gesprek kunnen gaan, telefonisch of bij u op locatie.

Thanatopraxie

Wij verzorgen landelijk thanatopraxie, ook wel licht balsemen genoemd. Thanatopraxie heeft een uitstekende conserverende werking en deze manier van opbaren geeft een overledene een natuurlijke uitstraling. Lees meer over thanatopraxie indien u nog niet bekend bent met deze manier van opbaren.

Wij passen thanatopraxie enkel toe in een geschikte verzorgingsruimte. Dit kan zowel op een locatie in de buurt van de overledene als in onze eigen verzorgingsruimte in Lomm, Limburg. Met onze overbreng-bussen kunnen wij indien gewenst de overledene overbrengen. Wij kiezen er bewust voor om thanatopraxie thuis niet uit te voeren. In ons blog “Waarom thanatopraxie thuis niet werkt” lichten wij onze beweegredenen hiervoor toe.

Thanatopraxie kan altijd worden toegepast. Bij voorkeur voeren wij de lichte balseming binnen 24 uur na overlijden uit, omdat dit de mooiste resultaten geeft tot en met de dag van de uitvaart. Maar ook als opbaring met koeling mis dreigt te gaan, kunnen wij uitvaartondernemers en nabestaanden met thanatopraxie een uitkomst bieden.

In Nederland voeren wij thanatopraxie op vaste basis uit voor ongeveer 70 uitvaartondernemers. Daarnaast zijn we op oproepbasis werkzaam voor nog een dertigtal extra ondernemers. Kennen wij elkaar nog niet? Dan komen we graag kennismaken: allereerst om van elkaar te leren en daarna graag  om samen te werken, mits we samen een klik hebben.

Reconstructie

Iedereen heeft het recht om afscheid te nemen van zijn of haar dierbaren, dat streven wij te allen tijde na. Ook na traumatische situaties of ongelukken, is het mogelijk om een mooie opbaring te verzorgen door middel van reconstructie. U hoeft als uitvaartondernemer geen ‘nee’ te verkopen aan nabestaanden die op een tragische wijze hun dierbare zijn verloren.

Bij ons werken thanatopracteurs die ook gediplomeerd en ervaren zijn in geavanceerd gelaatherstel. In combinatie met thanatopraxie en eventueel make-up aanbrengen door middel van airbrush, zorgen wij dat nabestaanden een laatste mooie herinnering bewaren.

Thanatopraxie Rens de Peijper Reconstructie

Denk niet te snel, ook niet op advies van politie, dat een opbaring niet mogelijk is. Er zijn talloze methoden om complexe reconstructies te verwezenlijken. Komt u als uitvaartondernemer in aanraking met een dergelijke situatie? Bel ons dan geheel vrijblijvend op. Wij kunnen samen met u overleggen wat we kunnen realiseren voor de nabestaanden.

Opbaren

Ook zonder thanatopraxie of reconstructie kunnen wij uitvaartondernemers ondersteunen. Zo kunnen wij de complete opbaring (met koeling) uit handen nemen van uitvaartondernemers. Wij beschikken zelf over koelinstallaties die gebruikt kunnen worden tijdens de opbaring met koeling.

Indien gewenst kunnen wij samen met de familie de dierbare kleden en de laatste verzorging uitvoeren. Om een natuurlijke uitstraling te realiseren, kunnen wij met verschillende make-up of airbrush technieken verkleuringen en (lichte) verwondingen verbergen.

Repatriëring

Het vervoeren van een overledene naar het vaderland wordt repatriëring genoemd. Repatriëring kan twee kanten op: iemand overlijdt in

  • Nederland en wordt naar zijn of haar vaderland getransporteerd;
  • het buitenland en wordt naar Nederland getransporteerd.

Bij repatriëring is een balseming doorgaans verplicht. Een balseming is niet hetzelfde als thanatopraxie (lichte balseming). Bij een balseming worden namelijk hogere concentraties van conserverende vloeistoffen gebruikt. Zo wordt het lichaam langer geconserveerd ten opzichte van thanatopraxie. Het uitvoeren van een balseming vergt goede kennis van de balsemvloeistoffen. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat elke thanatopracteur deze kennis heeft.

Repatriëring naar het buitenland

Per land zijn de wettelijke specificaties van repatriëring verschillend. Is balsemen niet verplicht in het land van bestemming en is de behandeling niet toegepast? Dan mogen nabestaanden de kist bij aankomst niet openen. Een balseming is daarmee de enige manier voor nabestaanden om in het land van bestemming afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.

Wij hebben zowel kennis van de balsemvloeistoffen als veel ervaring met de wet- en regelgeving van de meeste landen. Daarom kunnen het complete logistieke proces van de repatriëring organiseren voor uitvaartondernemers tot in detail. Van balseming, tot vervoer over de weg en het regelen van vervoer per vliegtuig. Natuurlijk dragen wij hierbij zorg voor alle verplichte documenten.

Repatriëring naar Nederland

Indien iemand in het buitenland overlijdt en de uitvaart in Nederland plaatsvindt, heeft er dikwijls in het land van overlijden al een balseming plaatsgevonden. Er ontstaan vaak zorgen over het uiterlijk van de dierbare, omdat de kwaliteit van balsemingen in het buitenland vaak te wensen overlaat. In deze situaties kunnen wij direct bij aankomst in Nederland de overledene ontvangen. Vervolgens spreken wij samen door hoe we een mooie opbaring voor de nabestaanden kunnen realiseren.

Vervoer

Mensen komen op diverse locaties te overlijden: thuis, in een verzorgingstehuis, ziekenhuis, hospice  of elders. Niet alleen voor de opbaring, maar ook voor de uitvaart kan het nodig zijn dat de overledene wordt vervoerd.

Wij hebben zelf vervoersmiddelen tot onze beschikking om overledenen mee te transporteren. Zo kunnen wij de overledenen ophalen, thanatopraxie uitvoeren en terugbrengen naar een locatie naar wens. Ook wanneer thanatopraxie niet gewenst is, kunnen wij deze overledene ophalen, vervoeren naar de gewenste locatie, verzorgen en opbaren met koeling.

Doordat wij zelf beschikken over vervoersmiddelen, wordt wachten tot het minimum beperkt. In nauw contact met zowel de uitvaartondernemer als de nabestaanden kunnen wij verwachting en uitvoering goed op elkaar afstemmen. Onze werkwijze werkt zo geruststellend voor alle betrokkenen.

Opleidingen, Cursussen & Producten

Bent u zelf uitvaartondernemer, thanatopracteur of overledenenverzorger? Dan kunt u bij ons bedrijf Ansata terecht voor thanatopraxie producten, zoals de vloeistoffen van Genelyn, of andere uitvaartbenodigdheden. Doordat wij jarenlange ervaring hebben met thanatopraxie en overledenenverzorging, leveren wij uitsluitend geselecteerde producten van de hoogste kwaliteit.

Tevens verzorgt Ansata trainingen, cursussen en opleidingen om overledenenverzorgers en thanatopracteurs naar een volgend niveau te tillen. Zo kunt u ook in de meest complexe situatie een kwalitatieve opbaring verzorgen en krijgen nabestaanden de kans om op een fijne manier afscheid te nemen van hun overleden dierbare.

thanatopraxie-rens-de-peijper-en-paula-swinkels

Kennismaken of samenwerken?

We komen graag met u in contact, want met goede samenwerkingen komt iedereen verder. Laten we samen zorgen voor een zorgeloze opbaring, in iedere situatie.

Rens de Peijper en Paula Swinkels