+31 77 2203010 info@trdp.nl

Mijn vader of moeder komt te overlijden

Bekijk wat u en uw ouder kunnen doen voor een mooi afscheid, zowel bij een thuisopbaring als bij een opbaring in het mortuarium of uitvaartcentrum.

Een zachte laatste groet

Wanneer een van uw ouders binnenkort komt te overlijden, staat u voor een hoop keuzes. Zo ook rondom de opbaring: kiest u voor een thuisopbaring of voor een opbaring in het mortuarium of uitvaartcentrum? En bent u zich bewust van de verschillende manieren van opbaren?

Kortgezegd heeft u twee keuzes: opbaren door middel van lichte balseming, of door middel van koelen.

thanatopraxie-rens-de-peijper-mijn-vader-komt-te-overlijden

“Wat me erg bij bleef, is dat zijn huid zo soepel bleef en hij zijn eigen typische lichaamsgeur hield zoals hij die bij leven had.”

thanatopraxie-rens-de-peijper-mijn-vader-komt-te-overlijden-handen

Aanraakbaar en niet koud

Wanneer u kiest voor een lichte balseming is er geen koeling meer nodig. De overledene neemt hierdoor de temperatuur van de omgeving aan. De huid blijft soepel en vlekken of tekenen van ziekte verdwijnen. Dit betekent dat de dierbare er veel natuurlijker uitziet, dan bij een opbaring met koeling. Dat maakt het laatste afscheid voor kleine kinderen (en ook voor volwassenen) heel toegankelijk.

Gratis informatielijn

Een (aankomend) overlijden in uw directe omgeving maakt impact. Keuzes maken is lastig, ook rondom de opbaring. Wanneer u nog niet bekend bent met balseming, of vragen persoonlijk wil stellen, bieden wij een gratis informatielijn aan waarin we alle vragen weg kunnen nemen.
– Rens de Peijper en Paula Swinkels