+31 77 2203010 info@trdp.nl

Thanatopracteur Rens de Peijper stelt zich voor

door | 19-dec-2020 | Persoonlijk

Kijkje in het leven van thanatopracteur Rens de Peijper

Mijn naam is Rens de Peijper. Graag wil ik je kennis laten maken met thanatopraxie en wil ik je laten weten waarom ik het zo belangrijk vind dat iedereen weet wat het is.

In 2002 is mijn zus Anita op 40-jarige leeftijd plotseling komen te overlijden. Een jaar later is mijn zoontje Skylar komen te overlijden. Afscheid nemen vond ik heel moeilijk. Anita zag er ineens heel anders uit en Skylar hebben we maar heel kort bij ons kunnen houden. Nog vaak denk ik terug aan deze minder fraaie beelden. Dat moest toch anders kunnen?

thanatopraxie-rens-de-peijper

Een jaar later ben ik gaan werken bij een uitvaartondernemer. Zo kreeg ik de kans me verder te verdiepen in de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een mooie opbaring. Daar heb ik geleerd dat de traditionele manier van opbaren met een bedkoeling of kistkoeling veel beperkingen kent. Te vaak gebeurde het dat families geen afscheid konden nemen van hun dierbare, of dat het laatste afscheid niet fijn was. Dit heeft mij geïnspireerd. Dit moest beter kunnen.

Altijd een zorgeloze opbaring

Nu weet ik dat een opbaring mooi kan zijn, zorgeloos en natuurlijk. Altijd! In 2007 ben ik gestart met de uitgebreide studie tot Thanatopracteur. In 2012 ben ik begonnen als een zelfstandige en onafhankelijke ondernemer. Inmiddels is thanatopraxie Rens de Peijper uitgegroeid tot een team van acht man. Wij hebben als team veel positieve reacties gekregen van nabestaanden op hoe thanatopraxie heeft bijgedragen aan een mooi afscheid.

Thanatopraxie kent velen voordelen die het voor iedereen mogelijk maken om op een mooie en rustige manier afscheid te nemen van hun dierbare. Door thanatopraxie

 • trekt de blauwe kleur in oorschelpen en vingers weg;
 • is er geen kans meer dat de overledene ineens heel snel achteruit gaat vanwege medicijnen die nog in het lichaam zitten of het lichaam verzwakt hebben;
 • blijft de overledene natuurlijker aanvoelen: de huid blijft soepel en neemt de temperatuur van de omgeving aan;
 • is een koeling (zelfs in de zomer) helemaal niet meer nodig en in de winter kan de verwarming gewoon aan blijven.

In deze opzichten onderscheidt thanatopraxie zich van traditionele opbaringen met een bed- of kistkoeling.

“Wat me erg bij bleef, is dat zijn huid zo soepel bleef en hij zijn eigen typische lichaamsgeur hield zoals hij die bij leven had.”

Kortom, met thanatopraxie heeft u geen zorgen meer
 • of de opbaring tot aan de uitvaart goed blijft gaan;
 • over infectiegevaar;
 • of de (klein)kinderen de aanblik als onprettig ervaren.
Na thanatopraxie blijft de opbaring mooi en natuurlijk.

  Vragen over thanatopraxie

  Thanatopraxie wordt al tientallen jaren op grootschalig niveau toegepast in de ons omringende landen. Pas sinds 2010 is het toepassen van thanatopraxie toegestaan in Nederland. Dit is een relatief korte periode, waardoor nog maar weinig mensen van thanatopraxie afweten. Zo kan ik mij goed verstellen dat u vragen heeft of thanatopraxie behandeling

  • in iedere situatie toegepast kan worden;
  • wel eens mis kan gaan;
  • ook nadelen kent;
  • kan na behandeling met chemotherapie;
  • toegepast kan worden bij overleden baby’tjes en kleine kinderen.

  Antwoorden op deze vragen en meer informatie kunt u vinden op de thanatopraxie pagina. Heb je vragen over bepaalde onderwerpen met betrekking tot thanatopraxie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  Ik help nabestaanden op een fijne manier afscheid te nemen van hun dierbare, door te zorgen voor een mooie en zorgeloze opbaring. Onvoorwaardelijk.