+31 77 2203010 info@trdp.nl

Podcast 'Doodnormaal'

Doodnormaal met Rens de Peijper

Winny heeft mij vanuit Doulawijzer benaderd om deel uit te maken van haar podcast serie ‘Doodnormaal’. In deze podcast gaat Winny in gesprek met professionals die met de dood in aanraking komen en hoor je persoonlijke verhalen over het levenseinde.

Winny ken ik vanuit mijn werk in de uitvaartzorg, ze heeft hier namelijk bijna tien jaar lang in gewerkt. Wat haar in beweging bracht, waren de momenten dat ze met de stervende en familie in contact was. Ze zag de emoties, de pijn, de vraagstukken. En in veel gevallen ook de liefde, de saamhorigheid en de wens om samen tot een mooie afronding te komen van het leven.

thanatopraxie-rens-de-peijper

Gedreven door levenservaring koos ik, Rens de Peijper, voor de uitvaartbranche. Ik ben oprichter van Thanatopraxie Rens de Peijper en werk onder andere als thanatopracteur, ook wel bekend als balsemer. Voor mij heeft mijn werk één doel:

Iedereen heeft recht op een mooi en liefdevol afscheid

Dagelijks merk ik dat de uitvaart nog steeds in een taboe zit: het is voor veel mensen een lastig onderwerp om over te praten. Dit is dan ook de reden dat ik mee heb gedaan aan deze podcast. Samen met Winny probeer ik te werken aan een stukje bewustwording. Er is maar één ding zeker in het leven: ‘Iedereen gaat een keer dood’. Door met anderen over de  dood te praten en er (actief) mee bezig te zijn, wordt een mooi en liefdevol afscheid mogelijk.

In deze aflevering van de podcast serie ‘Doodnormaal’ gaan Winny en ik dieper in op de opbaringsmethode ’thanatopraxie’. We behandelen onder andere de volgende vragen:

  • Wat is thanatopraxie?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van thanatopraxie?
  • Hoe gaat thanatopraxie in zijn werk?

Met deze podcast hopen wij veranderding te brengen in de uitvaart taboe. Daarnaast hopen wij mensen te informeren  dat er meer mogelijkheden zijn dan enkel traditioneel koelen.

Beluister de podcast ‘Doodnormaal met Rens de Peijper’ via Apple Podcast, Spotify of Google Podcast.

Heeft u na het beluisteren van de podcast nog vragen over thanatopraxie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op door de bellen naar 06-27885748 of te mailen naar info@thanatopraxie-rensdepeijper.nl.