Ons Team

Rens de Peijper

Mijn naam is Rens de Peijper, getrouwd met Paula Swinkels.

Ik ben sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur. In 2012 ben ik gestart als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer, waarbij ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het uitvoeren van restauratie-technieken en reconstructies.
Mijn doel is om alles in het werk te stellen om afscheid nemen toch mogelijk te maken. Uiteraard gebeurt alles in overleg, zodat mogelijkheden en verwachtingen met elkaar overeenkomen.

thanatopraxie-rens-de-peijper
thanatopraxie-paula-swinkels

Paula Swinkels

Mijn naam is Paula Swinkels, getrouwd met Rens de Peijper en mede-eigenaar van  zowel Thanatopraxie Rens de Peijper als Ansata.

Sinds 2009 ben ik werkzaam in de uitvaart, eerst in een mooi team waar we met veel passie uitvaarten verzorgen in Noord- en Midden Limburg. Later in een groot crematorium in Gelderland. Ik heb in deze tijd geleerd dat er veel zorgen ontstaat bij families om hun overleden dierbare: ‘blijft hij of zij wel mooi?’. Die zorgen wil ik graag wegnemen.

Aangestoken door Rens zijn goede resultaten met het verzorgen van balsemingen, ben ik me wetenschappelijk gaan verdiepen in thanatopraxie. Daarnaast is Rens me op gaan leiden in dit mooie vak.

Steeds blijven ontwikkelen, samen met goed luisteren naar de wensen van nabestaanden, zijn mijn drijfveren om steeds weer te zorgen voor een mooie opbaring. Families een fijne laatste herinnering geven, dat vind ik belangrijk. Dat ons dat steeds weer lukt, vind ik een zegen.

Janske Mennen

Mijn naam is Janske Mennen. Ik ben werkzaam als thanatopracteur bij Thanatopraxie Rens de Peijper.

Tot voor de geboorte van mijn derde kindje was ik werkzaam in een dierenartsenpraktijk als dierenartsassistente. Maar ik wist dat ik dit werk na de geboorte van mijn zoon niet meer wilde gaan doen. Ik was gegroeid en wist dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.

Bij diverse bedrijven heb ik stage gelopen. Tijdens een proefstage bij een uitvaartonderneming ontmoette ik Paula. Ik was niet alleen gefascineerd van haar werk, maar ook van hoe professioneel en respectvol zij en haar man Rens hun werk doen. Na goed nagedacht te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact met hen opgenomen. Na enkele gesprekken ben ik aangenomen als thanatopracteur in opleiding. In oktober 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding thanatopracteur.

Het werk als thanatopracteur geeft me veel voldoening. Nabestaanden krijgen na thanatopraxie de gelegenheid waardevol afscheid te nemen van hun geliefden, in een door hen gekozen omgeving en op de manier zoals zij dat willen. Ik vind het een mooie gedachte dat ik door mijn werk hier aan kan bijdragen.

thanatopraxie-janske-van-den-Hoogen
Manon Swinkels

Loïs Swinkels

Kor Adema

Mijn naam is Kor Adema, gediplomeerd thanatopracteur sinds 2009.

Toen mijn moeder in 1997 overleed, besloot ik datgene te willen doen wat de uitvaartverzorger toen zo respectvol, piëteitsvol en naar wens van mijn moeder en familie had uitgevoerd. Ik wilde heel graag in dit betekenisvolle en waardevolle werk werkzaam zijn. Inlevend vermogen en een dienstbare houding is daarbij van groot belang.

Inmiddels ben ik dankbaar dat ik veel ervaring heb opgedaan. Ik ben begonnen bij een uitvaartverzorger in Amsterdam. Daarna heb ik een jaar als uitvaartleider in opleiding in Harderwijk gewerkt. Vervolgens ben ik in het Mortuarium te Schiphol gaan werken. Mijn functie was het repatriëren van overledenen van en naar het buitenland. Nadat ik dit 15 jaar heb gedaan, wilde ik weer meer naar de basis terug. Namelijk de laatste zorg van overledenen, wat ik 3 jaar heb mogen doen. Inmiddels had ik een mooi netwerk opgebouwd en kwam Thanatopraxie Rens de Peijper op mijn pad. Mij werd de kans geboden om weer een natuurlijke opbaring te realiseren door middel van thanatopraxie. Zo kan ik mijn kennis en ervaring op dat gebied verder uitbreiden.

Mijn doel is om alles in het werk te stellen om nabestaanden een goed afscheid te geven. Daarbij luister ik uiteraard graag naar hun wensen en komt mijn inlevend vermogen goed van pas. Ik ben van mening dat dit een goed rouwproces bevorderd. Het is voor mij een eer om bij te dragen aan het laatste afscheid en een mooie herinnering aan de overledene.

Kor Adema
Wilma Peulen

Wilma Peulen-Peskens

Mijn naam is Wilma Peulen-Peskens.

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik werkzaam bij Thanatopraxie Rens de Peijper als overledenenverzorgster. Daarnaast assisteer ik bij thanatopraxie behandelingen, opbaringen en overbrengingen.

Ik ben getrouwd met Louis en samen hebben wij 2 kinderen. We zijn een oude boerderij helemaal aan het opknappen en we hopen hier binnenkort gezellige uren te kunnen doorbrengen.

Toen mijn moeder is overleden, ben ik in contact gekomen met Rens en Paula, die samen met mij mijn moeder hebben verzorgd. Door hun bijzonder werk, dat zij met veel respect voor de overledenen en hun nabestaanden uitvoeren, raakte ik gefascineerd.

Ik ben enorm vereerd en trots dat ik nu onderdeel ben van dit topteam. Samen met mijn collega’s zorg ik met liefde en respect voor een waardevol en mooi afscheid, voor de nabestaanden als herinnering aan hun dierbare.

Mariska Alards

Ik ben Mariska, getrouwd met Koos Alards.

Sinds juli 2019 ben ik werkzaam bij Thanatopraxie Rens de Peijper, waar ik de overledenenverzorging doe en opbaringen verzorg. Ook assisteer ik bij de thanatopraxie-behandeling en voer ik de werkzaamheden daar omheen uit.

Hiervoor heb ik in de zorgsector en bij een regionale begrafenisondernemer gewerkt. Naast mijn werk bij Thanatopraxie Rens de Peijper heb ik een zelfstandig bedrijfje in de rouwhulp. Ik bied ondersteuning in de thuissituatie (huishouding) in de laatste fase van het leven en in de eerste dagen van de rouw.

Het plaatje is compleet, mijn droom ga ik achter na. Dit is wat ik altijd heel graag heb willen doen: de mooiste en dierbaarste herinnering aan de nabestaande mogen geven.

Iedereen kan in de duisternis een lichtpuntje zijn voor een ander.

thanatopraxie-Mariska-Alards

Véronique Jakobs

Mijn naam is Véronique Jakobs en woon samen met mijn lieve vriend in Tienray.

Al sinds de oprichting ben ik directe zorgvrijwilliger bij Buurtzorghuis Hospice Doevenbos in Horst. Ik sta graag klaar voor mensen, ik zorg graag voor mensen en werk graag samen met mensen. Zorgen zit in mijn bloed.

Om iets te mogen doen binnen het uitvaartvak is altijd een sluimerende passie geweest. In 2016 kreeg ik de kans om de opleiding tot uitvaartverzorger te volgen. Deze heb ik met veel plezier afgerond en al gaandeweg werd me één ding duidelijk: welke functie ik ook mocht gaan vervullen binnen het vak, hoe dan ook wil ik graag de overledene verzorgen. Bij Thanatopraxie Rens de Peijper ben ik dan ook in mijn element. Samen met fijne collega’s, eventueel samen met naasten van de overledene, de overledene verzorgen en zo mijn steentje bijdragen aan een waardevol afscheid.

thanatopraxie-Veronique-Jakobs