Ons Team

Rens de Peijper

Mijn naam is Rens de Peijper, getrouwd met Paula Swinkels.

Ik ben sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur. In 2012 ben ik gestart als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer, waarbij ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het uitvoeren van restauratie-technieken en reconstructies.
Mijn doel is om alles in het werk te stellen om afscheid nemen toch mogelijk te maken. Uiteraard gebeurt alles in overleg, zodat mogelijkheden en verwachtingen met elkaar overeenkomen.

thanatopraxie-rens-de-peijper
thanatopraxie-paula-swinkels

Paula Swinkels

Mijn naam is Paula Swinkels, getrouwd met Rens de Peijper en mede-eigenaar van  zowel Thanatopraxie Rens de Peijper als Ansata.

Sinds 2009 ben ik werkzaam in de uitvaart, eerst in een mooi team waar we met veel passie uitvaarten verzorgen in Noord- en Midden Limburg. Later in een groot crematorium in Gelderland. Ik heb in deze tijd geleerd dat er veel zorgen ontstaat bij families om hun overleden dierbare: ‘blijft hij of zij wel mooi?’. Die zorgen wil ik graag wegnemen.

Aangestoken door Rens zijn goede resultaten met het verzorgen van balsemingen, ben ik me wetenschappelijk gaan verdiepen in thanatopraxie. Daarnaast is Rens me op gaan leiden in dit mooie vak.

Steeds blijven ontwikkelen, samen met goed luisteren naar de wensen van nabestaanden, zijn mijn drijfveren om steeds weer te zorgen voor een mooie opbaring. Families een fijne laatste herinnering geven, dat vind ik belangrijk. Dat ons dat steeds weer lukt, vind ik een zegen.

Janske van den Hoogen

Mijn naam is Janske van den Hoogen. Ik ben werkzaam als thanatopracteur bij Thanatopraxie Rens de Peijper.

Ik ben getrouwd met Paul van den Hoogen en samen hebben we 3 kinderen. Tot voor de geboorte van ons derde kindje was ik werkzaam in een dierenartsenpraktijk als dierenartsassistente. Maar ik wist dat ik dit werk na de geboorte van onze zoon niet meer wilde gaan doen. Ik was gegroeid en wist dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.

Bij diverse bedrijven heb ik stage gelopen. Tijdens een proefstage bij een uitvaartonderneming ontmoette ik Paula. Ik was niet alleen gefascineerd van haar werk, maar ook van hoe professioneel en respectvol zij en haar man Rens hun werk doen. Na goed nagedacht te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact met hen opgenomen. Na enkele gesprekken ben ik aangenomen als thanatopracteur in opleiding. In oktober 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding thanatopracteur.

Het werk als thanatopracteur geeft me veel voldoening. Nabestaanden krijgen na thanatopraxie de gelegenheid waardevol afscheid te nemen van hun geliefden, in een door hen gekozen omgeving en op de manier zoals zij dat willen. Ik vind het een mooie gedachte dat ik door mijn werk hier aan kan bijdragen.

thanatopraxie-janske-van-den-Hoogen
Manon Swinkels

Manon Swinkels

Mijn naam is Manon Swinkels. Ik heb Nanobiologie gestudeerd op het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en op de Technische Universiteit in Delft. Hierbij ligt de focus op de biofysica in cellen en micro-organismen.

Tijdens mijn studie werkte ik al bij Thanatopraxie Rens de Peijper. Hierbij verzorgde ik opbaringen en hielp ik achter de schermen met administratie en technische ondersteuning.

Nadat ik mijn studie had afgerond, ben ik terug naar Arcen verhuisd en ben ik fulltime gaan werken voor Thanatopraxie Rens de Peijper. Het realiseren van een mooie opbaring sprak mij veel meer aan dan al mijn tijd doorbrengen in een laboratorium. Vanaf september word ik opgeleid tot thanatopracteur door Rens en Paula.

Ik wil me graag focussen op de ontwikkelingen van thanatopraxie behandelingen op cellulair niveau. Daarnaast zal ik me inzetten om de carbon footprint van Thanatopraxie Rens de Peijper zo veel mogelijk te verkleinen.

Kor Adema

Mijn naam is Kor Adema, gediplomeerd thanatopracteur sinds 2009.

Toen mijn moeder in 1997 overleed, besloot ik datgene te willen doen wat de uitvaartverzorger toen zo respectvol, piëteitsvol en naar wens van mijn moeder en familie had uitgevoerd. Ik wilde heel graag in dit betekenisvolle en waardevolle werk werkzaam zijn. Inlevend vermogen en een dienstbare houding is daarbij van groot belang.

Inmiddels ben ik dankbaar dat ik veel ervaring heb opgedaan. Ik ben begonnen bij een uitvaartverzorger in Amsterdam. Daarna heb ik een jaar als uitvaartleider in opleiding in Harderwijk gewerkt. Vervolgens ben ik in het Mortuarium te Schiphol gaan werken. Mijn functie was het repatriëren van overledenen van en naar het buitenland. Nadat ik dit 15 jaar heb gedaan, wilde ik weer meer naar de basis terug. Namelijk de laatste zorg van overledenen, wat ik 3 jaar heb mogen doen. Inmiddels had ik een mooi netwerk opgebouwd en kwam Thanatopraxie Rens de Peijper op mijn pad. Mij werd de kans geboden om weer een natuurlijke opbaring te realiseren door middel van thanatopraxie. Zo kan ik mijn kennis en ervaring op dat gebied verder uitbreiden.

Mijn doel is om alles in het werk te stellen om nabestaanden een goed afscheid te geven. Daarbij luister ik uiteraard graag naar hun wensen en komt mijn inlevend vermogen goed van pas. Ik ben van mening dat dit een goed rouwproces bevorderd. Het is voor mij een eer om bij te dragen aan het laatste afscheid en een mooie herinnering aan de overledene.

Kor Adema
Wilma Peulen

Wilma Peulen-Peskens

Mijn naam is Wilma Peulen-Peskens.

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik werkzaam bij Thanatopraxie Rens de Peijper als overledenenverzorgster. Daarnaast assisteer ik bij thanatopraxie behandelingen, opbaringen en overbrengingen.

Ik ben getrouwd met Louis en samen hebben wij 2 kinderen. We zijn een oude boerderij helemaal aan het opknappen en we hopen hier binnenkort gezellige uren te kunnen doorbrengen.

Toen mijn moeder is overleden, ben ik in contact gekomen met Rens en Paula, die samen met mij mijn moeder hebben verzorgd. Door hun bijzonder werk, dat zij met veel respect voor de overledenen en hun nabestaanden uitvoeren, raakte ik gefascineerd.

Ik ben enorm vereerd en trots dat ik nu onderdeel ben van dit topteam. Samen met mijn collega’s zorg ik met liefde en respect voor een waardevol en mooi afscheid, voor de nabestaanden als herinnering aan hun dierbare.

Mariska Alards

Ik ben Mariska, getrouwd met Koos Alards.

Sinds juli 2019 ben ik werkzaam bij Thanatopraxie Rens de Peijper, waar ik de overledenenverzorging doe en opbaringen verzorg. Ook assisteer ik bij de thanatopraxie-behandeling en voer ik de werkzaamheden daar omheen uit.

Hiervoor heb ik in de zorgsector en bij een regionale begrafenisondernemer gewerkt. Naast mijn werk bij Thanatopraxie Rens de Peijper heb ik een zelfstandig bedrijfje in de rouwhulp. Ik bied ondersteuning in de thuissituatie (huishouding) in de laatste fase van het leven en in de eerste dagen van de rouw.

Het plaatje is compleet, mijn droom ga ik achter na. Dit is wat ik altijd heel graag heb willen doen: de mooiste en dierbaarste herinnering aan de nabestaande mogen geven.

Iedereen kan in de duisternis een lichtpuntje zijn voor een ander.

thanatopraxie-Mariska-Alards

Robin van Albada

Mijn naam is Robin van Albada. Ik heb zowel mijn bachelor als master diploma Nanobiologie behaald aan de TU Delft en Erasmus MC.

Tijdens mijn master kwam ik erachter dat werken in het laboratorium niet bij mij past. Het uitvoeren van experimenten voelde voor mij als het volgen van een kookboek. Teveel herhaling en te weinig ruimte voor eigen inbreng.

Vervolgens heb ik twee jaar gewerkt bij accountancybureau EY. Tegelijkertijd ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een technische startup. Twee tegengestelde werelden. Bij het één heb je de ellenbogen cultuur en ben je slechts een nummer. Bij de ander voelde ik mij onderdeel van een kleine familie en was de impact van mijn werkzaamheden groot. Het kwartje viel: ik werk graag in een kleinschalige onderneming.

Samen met mijn vriendin, Manon, ben ik begin 2020 naar Limburg verhuisd. Hier heb ik een nieuwe start gemaakt. Ik ben gestart bij zowel Yookr, een startup die zich bezig houdt met sensoren in de land- en tuinbouw, als bij Thanatopraxie Rens de Peijper.

Binnen ons team werk ik aan innovaties, marketing en financiën. Mijn doel is om Thanatopraxie Rens de Peijper landelijk op de kaart te zetten. Heb jij al van ons gehoord?

Robin van Albada