+31 77 2203010 info@trdp.nl

EenVandaag over thanatopraxie

Wij werden benaderd door Joost Lammers van EenVandaag. Thanatopraxie is de laatste tijd veel in het nieuws. Joost vond het een interessant onderwerp. Hij wilde graag samen met ons een reportage maken over waarom steeds meer nabestaanden hun geliefde laten balsemen. Natuurlijk hebben wij hier ja op gezegd!

Opnames EenVandaag bij Thanatopraxie Rens de Peijper

Voorlichting over thanatopraxie

Elke dag reserveren we tijd voor voorlichting aan uitvaartondernemers en nabestaanden over thanatopraxie. Deze manier van opbaren die ook wel ‘lichte balseming’ wordt genoemd, legt ontbinding tijdelijk volledig stil met behulp van een conserverende vloeistof. Thanatopraxie is nog lang niet bij iedereen bekend. Het wordt dan ook nog niet door elke uitvaartondernemer aangeboden als manier van opbaren.

Wij zijn vereerd dat wij aan zo een groot publiek uit mogen leggen dat een mooi en warm afscheid mogelijk is.

EenVandaag

Op 21 April heeft EenVandaag journalist Esther Eikelenboom onze locatie bezocht in Lomm, Limburg. Ook Esther was nog niet bekend met thanatopraxie of licht balsemen als manier van opbaren. EenVandaag heeft een mooie rapportage gemaakt die op 30 april 2021 is uitgezonden. Heeft u deze gemist? Bekijk dan de video “Waarom steeds meer nabestaanden hun geliefde laten balsemen”.

Thanatopraxie Rens de Peijper

Naast de uitgezonde reportage over thanatopraxie is er een video gemaakt over waarom Rens de Peijper thanatopracteur is geworden. Zijn persoonlijke verhaal is mooi in beeld gebracht.

Nabestaande over thanatopraxie

Nadat wij ons verhaal hadden verteld, is EenVandaag op bezoek geweest bij Twan Tacken uit Boxmeer. Wij hebben de eer gehad om Twan zijn moeder te balsemen. Het deed ons dan ook goed om over zijn ervaring met thanatopraxie te horen.

Twan over thanatopraxie

Ik ben heel blij dat ik voor thanatopraxie gekozen heb. Bij mijn moeder konden we rustig naar haar toegaan en onze tijd nemen. We konden zo lang als we wilden bij haar zijn, zonder dat de omgeving koud was. Haar aanraken voelde nog gewoon zacht aan. Ook de kleinkinderen vonden dat makkelijker. Ze konden makkelijker een kus geven. Het gaf ons een beter gevoel.”

Wij worden warm de vele lieve en mooie reacties die wij hebben ontvangen op de reportage van EenVandaag. Berichtjes van zowel uitvaartondernemers als nabestaanden. Echt geweldig.

Meer informatie over thanatopraxie

Heeft u vragen over thanatopraxie of een andere manier van opbaren? Of wilt u de mogelijkheden bij een aankomend overlijden bespreken? Bel dan gerust naar onze gratis informatielijn: 06 27 88 57 48. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

thanatopraxie-rens-de-peijper-en-paula-swinkels