Rens de Peijper

Waarom ik start met overledenen-vervoer

In de afgelopen jaren moest ik vaker “nee” zeggen als mij gevraagd werd om een overledene te balsemen. De overledene moest nog naar huis gebracht worden en ik had daar geen geschikt vervoermiddel voor. En de uitvaartondernemer zat zelf in gesprek met de nabestaanden om de uitvaart te regelen. Zij kunnen dan helemaal niet weg om met de rouwauto te gaan rijden.

Soms lukte het me nog om ’n rouwauto extern te huren, maar vaak met lange wachttijden. En wachten is heel erg vervelend, want nabestaanden willen hun geliefde helemaal niet zo lang missen.

Is wachten te voorkomen?

Ik besteed elke keer veel aandacht aan het goed laten aansluiten van de thanatopraxie behandeling na overlijden. Dit lukt veel beter als ik zelf rouwvervoer kan aanbieden. Eerder dit jaar heb ik daarom een rouwvervoer-bus besteld, type Ford Transit Custom.

ford transit 1

Ik ben heel blij te kunnen vertellen dat ik per zaterdag 14 november 2015 u nog beter van dienst kan zijn.

Zaterdag heb ik de Ford in mijn bezit en kan ik voor u gaan rijden.

Wachten wordt daarmee tot het minimum beperkt, wat erg geruststellend is voor de nabestaanden.

 

 

 Wat kan ik nog meer betekenen?

Doordat ik nu ook overledenen kan overbrengen, hoef ik mij niet meer te beperken tot thanatopraxie alleen. Het verzorgen van een opbaring thuis, of het bezorgen van ’n kist behoort nu ook tot de mogelijkheden. De kennis en kunde voor een mooie opbaring heb
ik al 14 jaren in huis. De benodigde materialen – zoals ’n bedkoeling – heb ik vanaf nu ook in huis.

Ik ben heel blij dat ik op deze manier nog beter op de wensen van de nabestaanden kan aansluiten.

Heeft u nog vragen?

Ik help nabestaanden om op een fijne manier afscheid te nemen van hun dierbare, door te zorgen voor een mooie en zorgeloze opbaring.

thanatopracteur Rens de PeijperWilt u hier meer informatie over? Klik hier voor uitgebreide info, vragen en antwoorden en andere artikelen op mijn website.

Of neem contact met me op via
telefoonnummer 06-27885748

 

 

Waarom chemo problemen veroorzaakt na overlijden

Steeds vaker komen mensen te overlijden aan de gevolgen van kanker. Steeds meer en betere medicijnen worden door de patiënt ingenomen en daar zit meteen ook het probleem:

Ik ben door een uitvaartondernemer gebeld, die vroeg of ik onmiddellijk wilde komen. Iemand was overleden en door de familie al prachtig verzorgd en opgebaard. Na twee dagen echter ging de overledene verkleuren en heel naar ruiken. Dit werd zo erg dat er al sprake was van het sluiten van de kist.
Bij navraag bleek dat de overledene was gestorven aan kanker en had twee maanden voor overlijden nog chemo gehad. Het vervelende van chemo is, dat deze medicijnen gewoon doorwerken na overlijden en geen invloed uitoefenen op bacteriën en schimmels die in het lichaam zitten. Continue reading

Categorieën

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.